Sayfalar

TATLI TUZAK - YORUM


Tanıtım Bülteni

Şiddetli yağmur yüzünden kabaran dere, Sedgwick'lerin evini kasabaya bağlayan köprüyü seline kattığında, kimse olacakları tahmin bile edemezdi.

Grandoor Dükü Connor Tracey prensipli bir adamdı. Çapkın olabilirdi ama evli ve tecrübeli kadınları yatağa atmak sayılmazsa, kimse bir ahlaksız olduğunu iddia edemezdi... Fakat günah kadar çekici, melek kadar güzel taşra gülü Claire'in odasına, gecenin bir yarısı onu rezil etmek pahasına girmeye karar verdiğinde tüm prensiplerinin ve erdemlerinin birkaç kadeh brendi ile yok olup gidecek kadar zayıf olduğunu görecekti. 

Ancak bu kendisiyle yaptığı bir iç hesaptı... Asıl hesap ise o meleğin değil de, erkek kılıklı arkadaşının yatağında uyandığında vereceği idi... Evet, kesinlikle Tanrı'nın oyununa gelmişti...

Elisha Clewland erdemleri olan bir kızdı. Işıltılar saçan bir güzelliği ya da kasabanın erkeklerini baştan çıkartan bir cazibesi yoksa da dürüst ve gururluydu. Fakat yolculuğu dönüşünde kasabalarında mecburen konaklayan soyluya ilk görüşte âşık olunca hiçbir zaman yapmayacağı bir şey yaptı... Nişanlı arkadaşının odasına girmeye niyetlenirken odaları karıştıran adamı, sadece kendisinin bildiği bir gerçekle aydınlatmak yerine, yalan söylemeyi tercih etti. 

Bunun için cehennemde yanması gerekir miydi?


Yazarı: Rita Hunter
Çevirmeni : -
Orjinal Adı: -

Yayınevi : Epsilon Yayınları
Goodreads Puanı: - 4.40

Seri Sıralaması: -
Safa Sayısı: 496








Elisha Clewland, güzel ve dik başlı bir cadı, aşık olduğu adama daha yakın olabilmek için söylediği yalanın hayatını kökünden değiştireceğini düşünmemişti sanırım :)

Elisha anne ve küçük erkek kardeşi ile yaşıyor babası bir ressam ve uzun zaman önce ölmüş, maddi açıdan kötü bir durumdalar ama iyi idare ettiklerini söyleyebilirim, pekte sıcak olmayan huysuz bir anneye ve dokuz yaşında olmasına rağmen çok bilmiş bir erkek kardeşe sahip, ama hayatında tatlı mı tatlı bir de kız arkadaşı var adı Claire ..

Elisha, arkadaşı Claire'in ailesinin işlettiği bir handa onlara yardım ederken Grandoor Dükü Connor Tracey ile karşılaşıyor ve ilk görüşte aşık oluyor, dük yakışıklı, zengin ve kibirli biri ( sanırım bu soylular aynı fabrika çıkışlı fix menü :) geçmişte yaşadığı acı biten bir aşk tecrübesi ve hoşlanmadığı bir üvey annesi var,kibirli dükümüz bu durumla başa çıkmak için salıvermiş kendisini hayata, balolar,kadınlar keyfi yerinde :)

Fakat hiç ummadıkları bir yerde umulmadık bir şekilde bir araya geliyor bu çiftimiz , mecburi olarak bir grup insanla kaldıkları bir evde bir gecede yaşananlar uzun ve zahmetli bir hayata mahkum ediyor onları , yanlış oda, yanlış kişi ve Elisha tarafından söylenen daha doğrusu düzeltilmeyen bir yalan , ikisinin de hayatını kökünden değiştiriyor,

Elisha gerçekleri söylemek yerine sevdiği adama yalan söylemeyi tercih eti , tamam kendince makul sebepleri olabilirdi , tamam çevresel faktörleri düşünürsek şartlarda onu zorladı ama bu yalanla kendi hapishanesini yarattı, gerçi dük le geçirdiği geceleri düşünürsek hapishane sözcüğü haksızlık oluyor, hani nerde o hapishaneler diyesi geliyor insanın, zira aralarındaki uyum inanılmaz :))




Elisha, Connar a olan aşkından hiç vazgeçmedi, adamın gerçeği öğrendikten sonra ki aşağılamaları, her seferinde dozunu arttırdığı hakaretleri, canını çok yaktı ama direndi, bu arada Connor'un kendisi ile çelişmesi , hissettiklerine karşı direnmesi ,gelgitleri insanı bezdirdi ama pekte suçlayamayacağım sevgili dükümüzü :)

Elisha zamanla kendisi de değişti, o taşralı kızdan bir hanımefendi yarattı,Connor un üvey annesi Catherine 'in çok yardımı oldu tabi ( üvey anne deyince olumsuz yaklaşanlara bir sürpriz var, her söylenene inanmayın :)

Yan karakterlere gelirsek, Connor'un geçmişteki büyük aşkı opera sanatçısı güzeller güzeli Carla, ama hepsi bu,yani kendi ne kadar güzelse içi o kadar kötü hatta iğrenç ötesi,hastalıklı biri,ar damarı çatlamış cinsinden..


Connor'un en yakın arkadaşı Tony ne arkadaş ama en büyük darbeleri en yakınından bekleyeceksin derler doğruymuş, ben bu adamı evin kapısından sokmazdım ölene kadar ama gene girmeyi başardı :)


Historical roman yazan ilk türk yazar olarak Asude'yi okumuştum,ama bu kitapla bu tarz romanlar yazan, harika bir türk yazar daha tanımış oldum,yazarın okuduğum ilk kitabıydı, gerçekten çok beğendim, çok iyi bir kalemi var, karakterler çok iyi,diyaloglar harika,kitapta cüretkar sahneler oldukça fazla, ama karakterler arasında ki aşk ve onları yakan ateş o kadar elle tutulur cinsinden ki , bu sahnelerin kaçınılmaz olduğu bir gerçek, aksine okumak istediğinizi hissediyorsunuz, yazar kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmış...

Kitabın sonunda yazarın eklediği detayları çok sevdim ,kitapların sonunda mutlu mesut yaşadılar denir ama yinede o sonu merak ederiz, bu kitapta yazar bize güzel bir sürpriz yapıyor yakın geleceklerini kısa cümlelere anlatıyor, özellikle carla yı gönderdiği yere bayıldım , nerisi mi " Cehennemin Dibi" orada mutluluklar dilerim kendisine :))



PUANIM 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder