Sayfalar

KUZEY MASALI - YORUM


Konuşmaktan çok homurdanarak iletişim kuran, Bilişim İstihbarat Servisi'nin yakışıklı ve sert ajanı Kuzey Karaarslan, dünyayı birbirine katan özel bir anahtarın sahibi olan zeki, baş belası ve kızıl kafalı Masal Kılıç ile karşılaştığında başına gelen ilk şey, pembe iç çamaşırlarıydı.

Bunun sadece bir başlangıç olduğunu anlaması ise hiç uzun sürmedi.
Kuzey, hayatı boyunca eline pers gülü renginde oje almamıştı. Bir dakika! Kuzey eline hiç oje almamıştı ki! Ta ki renklerin kitabını yazan, sakar bir belaya kalbini kaptırana dek…

Erkek türüyle sınırlı kalmayıp, son model arabalarından bile kıskandığı Masal için cayır cayır yanarken, dünyayı kurtarmak o kadar da kolay değildi. Operasyonun kilit ismi Masal da onunla aynı kulvarda koşuyordu. Çünkü Kuzey etrafındayken, dibi tutan yemekten farkı kalmıyordu.

İki zıt kutbun sıfırlı ve birli hikâyesiyle, bilişim dünyasına aşk dolu bir yolculuk yapacaksınız. Kemerlerinizi bağlamayı unutmayın!
Tavsiye: Sakin olmadan okuyun!


Yazarı :  Zeliha Eren
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Goodreads Puanı: 4.16
Seri Sıralaması: 1/3
Sayfa Sayısı: 572







  Çok güzel, çok eğlenceli, bol aşklı, birazda ütopik bir roman okudum desem sanırım özetlemiş olurum, ütopikler yorumun sonunda :)

Masal yirmi altı yaşında ,ömrü teknoloji doktoralarıyla geçmiş, bir bilişim uzmanı,kendisi sekiz dil biliyor, ve arabalar hakkında bilmediği yok aynı zamanda çok güzel ve çok eğlenceli bir kız ayrıca bana biraz hiper aktif gibi geldi : )

Kuzey' in kendi teknoloji şirketi var ama aynı zamanda BiS'de yani Bilişim istihbarat Servisinde Ajan olarak çalışıyor, Masal ile aynı uçakta istanbul'a döndükleri sırada tanışıyorlar, Masal okuldan eve bir haftalık izni için dönerken Kuzey BiSS'in istanbul şubesine geri dönüyor, zira bir veri alışverişi için birileriyle buluşması gerekiyor..

Zaten olaylar bundan sonra başlıyor, bu ikilinin aynı anda aynı yerde olmaları için görünürde hiç bir sebep yok, ama bu Masal'ın Kuzey'in de içinde bulunduğu ve silahların konuştuğu bir alışverişin ortasında olduğu gerçeğini, değiştirmiyor :)

Aslında karşılaşmaları ve aynı işe dahil olmaları başta tuhaf gelse de yazar sonlara doğru olayları öyle bir toparlıyor ki bu insanların geçmişten gelen, birbirleriyle olan bağlantılarını okudukça taşlar yerine oturuyor...

Yazarın Kalemini çok sevdim, kalın bir kitap olmasına rağmen satırlar su gibi akıyor, Kuzey ve Masal'ın aşklarını, aralarındaki diyalogları zevkle okuyorsunuz, hatta bir süre sonra Kuzey'in homurtularına ve bağırtılarına alışmaya başlıyorsunuz :))

Kitap çok güzeldi güzel olmasına ama gelelim bana ütopik gelen eğlenceli kısımlara :))

Öncelikle, kitaptaki yabancı karakterler fazlaca türk vari olmuş, hatta ajanların içinde bir kontumuz bile var adı Alex oda neredeyse bizden biri gibi, ayrıca kendisi ikinci kitabın kahramanı.. Acaba diyorum Masal'ın özellikleri fazla mı abartılmış, yani bir insan tüm arabaların özelliklerini nefes almadan sıralayıp, latince dahil sekiz dil bilip, ve havaalanında x-ray cihazının içine girebilecek kadar nasıl sakar olabilir, tüm bunların üstüne, uçakta o bavulun nasıl olup da açıldığını ve o pembe külotun Kuzey'in başına nasıl düştüğünü söylemiyorum bile, üstüne birde adama pembe size çok yakıştı demez mi :)...son olarak Cemre'nin olayını çok gerçek dışı buldum, ve hala o örgütü nasıl kurduğunu mantığıma oturtamadım :))

Bu arada Ortaköy' de gizli yolla mı var yahu,bu Biss Sarıyer'de tam olarak nerede acaba, hayır oraya yakınımda :))


Puan





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder