Sayfalar

ÖLÜM ŞARKISI - YORUM

Tanıtım
Beş farklı ceset... Beş farklı yer... Beş farklı kadın...
Aynı katil tarafından öldürülmüş olmaları dışındaki tek ortak noktaları, sarışın olmalarıydı. Birbirleriyle olan bağlantılarındansa kimsenin haberi yoktu. Ta ki gazeteci Matt Owens, gözlerini bir anlığına kız kardeşinden ayırana kadar...
Miami Beach'te yaşayan kardeşini ziyarete gelen Mandy Owens, bir gece kulübünde eğlendikleri sırada aniden ortadan kaybolur. Çok geçmeden eski bir otel odasında cesedi bulunduğunda, suçluluk duygusuyla mücadele eden Matt'in elinde katile ulaşmak için tek bir ipucu vardır. Kaçırıldığı saatlerde kız kardeşinin iPod'una yüklenmiş olan tüyler ürpertici bir şarkı ve onun sözleri.
Paris'te bir sevgili... Başını kestim...
Matt, bu ipucunun Paris'te işlenmiş bir cinayeti işaret ettiğini fark ettiğinde kendini kusursuzca kurgulanmış bir bulmacanın içinde bulur. Peki, bir sonraki kurbanını seçmeden önce bu saplantılı katilin aklını okuyabilecek kadar zeki midir?


Yazarı:P.J.Parrish
Yayınevi:Arkadya
Çevirmeni:Berna Kahraman
Goodreads Puanı:3,99
Sayfa Sayısı:432










Miami'de sıradan bir gece, ödüllü gazeteci Matt Owens, kendisini ziyarete gelen kız kardeşiyle güzel bir gece geçiriyor, birlikte gittikleri bir barda bir anlığına gözlerini kardeşinin üzerinden ayırıyor ve bu her şeyin başlangıcı oluyor, çünkü Mandy bir anda ortadan kayboluyor ve ertesi gün kızın cesedi bulunuyor. Matt bunun için kendisini suçluyor ve olayın üzerine daha fazla gidiyor, eski sevgilisi Nora'da bir polis olunca ilk önce onun desteğini alıyor ve bazı ip uçlarına ulaşıyor, elde ettiği ip uçları Matt'i Paris'e, başka cinayetlere kadar götürüyor ve kapanan dosyalar yeniden açılıyor, bu konuda Paris'te bulunan dedektif Eve'nin çok yardımını görüyor zira kadın aslında bu cinayetleri beş yıldır araştırıyormuş ama ip ucu olmadığı için dosyaların hepsi kapanmış ve  Eve bunu neredeyse bir saplantı haline getirmiş..

Miami'de başlayıp, Paris'in arka sokaklarına, oradan karanlık yer altı tünellerine kadar uzanan bir olay örgüsü sizleri bekliyor, kitapta olaylar Matt'in ağzından aktarılırken, katili yazarın ağzından dinliyoruz..


Güzel bir kitaptı fakat yazarlar yani kız kardeşler, ilk yarısını çok fazla detaylara boğmuş diye düşünüyorum ama kalan yarısı iyiydi kurbanların dosyaları açıldıkça elde edilen ip uçları onları çellocu katilimize doğru yaklaştırmaya başlıyor, kitabın final sahnesi güzeldi ayrıca hikayeye son anda dahil olan Pierre son dakika golünü güzel atıyor :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder